top of page
Writer's pictureFanis K

Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ – ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΠΡΙΝ ΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΣΕ Α ΚΑΙ Β

Updated: Feb 15

Στο πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, αγωνιστικά, όσοι μπουν στα μπαράζ πρωταθλήματος θα έχουν πιθανότητα κατάκτησης του τίτλου. Βέβαια Θύελλα και Ποσειδώνας έχουν εκμεταλλευτεί το καλό τους ξεκίνημα και διατηρούνται στη πρώτη θέση.


Αν εξαιρέσουμε τον Βροντάδο που έχει διαφορά 16 πόντων από τη 2η θέση το πρωτάθλημα της Β είναι το ίδιο συναρπαστικό με αυτό της Α’. Για την 2η θέση και αυτή που θα δώσει την άνοδο στην Α’ θα κοντραριστούν Λαίλαπας, Όμηρος, Πανοινούσσιος και Καλαμωτή, με Ένωση και Άτλα να θέλουν να μπουν στα μπαράζ για να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα.








 Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ


Το πρόγραμμα της Θύελλας έχει Κανάρη και Ατρόμητο εντός, ένα τεράστιο ματς με Ποσειδώνα εκτός και τη Μικρασιατική στο Στάδιο. Ουσιαστικά δηλαδή, είναι στο χέρι της το αν θα μπει στα μπαράζ ως πρωταθλήτρια της κανονικής διάρκειας και με διαφορά από τον 2ο.


Ο Ποσειδώνας από την άλλη, εκτός από το ματς με τη Θύελλα, έχει ένα πιο δύσκολο πρόγραμμα, αφού θα κοντραριστεί με τη Δάφνη, στα Καρδάμυλα, με τον Κανάρη στα Νένητα και με τον αξιόμαχο, πλέον, Βαρβασιακό στη χώρα. Αν, όμως, η ομάδα των Καρδαμύλων ολοκληρώσει τη κανονική διάρκεια με όσες λιγότερες απώλειες γίνεται, θα μπει με άλλο αέρα στα μπαράζ


Πάμε τώρα στη καλύτερη και πιο βελτιωμένη ομάδα του Β’ γύρου τον Ηρακλή. Η ομάδα των Θυμιανών θα δώσει ένα παιχνίδι μόνο στο γήπεδο των Θυμιανών, κόντρα στη Δάφνη και έχει να αγωνιστεί σε 2 πολύ δυνατές έδρες. Στα Νένητα και στο Πυργί. Πρώτα-πρώτα, όμως, ο Ηρακλής, θα αντιμετωπίσει τη Μικρασιατική στο Στάδιο. Στη περίπτωση που ο Ηρακλής περάσει «αλώβητος» από αυτή τη 4άδα παιχνιδιών, θα αποτελεί η πιο επικίνδυνη ομάδα των μπαράζ. Από την άλλη, αν χαθούν βαθμοί για την ομάδα από τα Θυμιανά, είναι σίγουρο πως θα μείνει πίσω στο κυνήγι της πρώτης θέσης.


Για την Δάφνη, το πρόγραμμα είναι  αρκετά ισορροπημένο. Δηλαδή, ενώ εκτός έδρας δίνει 2 ματς φωτιά – που αν δεν τα πάρει θα μείνει και πίσω βαθμολογικά – με Ποσειδώνα και Ηρακλή, αντιμετωπίζει εντός έδρας τους 2 ουραγούς. Η Δάφνη, σίγουρα θα πρέπει να ιδρώσει για να πάρει τους 6 πόντους κόντρα στον Βαρβασιακό και το Κλασικό, αλλά οτιδήποτε άλλο (σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα αποτελέσματα) θα την αφήσει πολύ πίσω.


Τη τελευταία θέση της 5άδας κλείνει ο πολύ φορμαρισμένος Πύργος. Η ομάδα από το Πυργί, που εντυπωσιάζει φέτος θέλει να συνεχίσει το αήττητο σερί που έχει στο 2024 (έχασε στα πέναλτι από τον Ατρόμητο στο κύπελλο). Θα κλιθεί να αντιμετωπίσει τον Βαρβασιακό στο Στάδιο, τον Ηρακλή και το Κλασικό στο Πυργί και τον Ατρόμητο στον Άγιο Γεώργιο. Εντός έδρας ο Πύργος έχει μια ήττα με 0-2 κόντρα στην Μικρασιατική, ενώ από τότε μετράει 4 νίκες και 2 ισοπαλίες. Πάντως, παρά τη 5η θέση, αγωνιστικά η ομάδα του Πύργου είναι για μεγαλύτερα πράγματα και σε συνδυασμό με το πρόγραμμα του 6ου και 7ου (Κανάρης και Ατρόμητος αντίστοιχα) δεν θα κινδυνέψει να μείνει εκτός 5αδας.

 

Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ 5ΑΔΑ


Παραμένουμε στα Νοτιόχωρα, για τον ιστορικό Κανάρη. Η τεράστια νίκη επι της Δάφνης, του δίνει ελπίδα για είσοδο στα μπαράζ, αλλά κυρίως βαθμολογική. Η ομάδα του Κανάρη θα αντιμετωπίσει τους 3 πρώτους – Ποσειδώνα και Ηρακλή εντός και Θύελλα εκτός – και τον Βαρβασιακό στο Στάδιο. Το πρόγραμμα αυτό είναι η αιτία που η ελπίδα που έχει η ομάδα του Μανώλη Παπαδόπουλου είναι κυρίως βαθμολογική,  είναι διότι χρειάζεται 2 ήττες του Πύργου σε συνδυασμό με 2 δικές της νίκες. Κάτι που φαντάζει πολύ δύσκολο, λόγω προγράμματος και της αγωνιστικής κατάστασης που βρίσκονται οι αντίπαλοί του.


Από εκεί και πέρα, στην λίστα με πιθανότητες εισόδου στα μπαράζ θα μπει και ο Ατρόμητος. Οι πρωταθλητές αν και βρίσκονται 6 βαθμούς πίσω από τον Πύργο, έχουν να αντιμετωπίσουν το Κλασικό και τη Μικρασιατική εντός έδρας, τη Θύελλα στο Στάδιο και τον ίδιο τον Πύργο εντός έδρας. Οι πιθανότητες είναι απειροελάχιστες και οποιαδήποτε πιθανότητα μπορεί να αποκλειστεί από την αμέσως επόμενη αγωνιστική.

 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ


Εδώ να τονίσουμε πως ο Ατρόμητος θα μπορούσε να βρίσκεται και σε αυτή τη λίστα, αλλά λόγω ότι βρίσκεται πιο κοντά βαθμολογικά στη 5η θέση από ότι την 9η μπήκε στη μάχη για τη 5αδα


Η τελευταία ομάδα που αγωνίστηκε στη Γ Εθνική  από το νησί μας, παρά το νικηφόρο ξεκίνημα επί του Πύργου, βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία και απέχει 7 βαθμούς από την 9η θέση. Η ομάδα του Γιάννη Λύκου θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή και τη Θύελλα εντός έδρας, ενώ το μόνο εκτός έδρας παιχνίδι που θα δώσει, ουσιαστικά είναι αυτό κόντρα στον Ατρόμητο. Για τη 16η αγωνιστική (από τις 18) θα αντιμετωπίσει το Κλασικό ως τυπικά φιλοξενούμενη σε ένα ματς που θα κρίνει πολλά εν’ όψει πλέι-αουτ.


Από την άλλη, το Κλασικό, πέραν του αγώνα με τη Μικρασιατική έχει να αγωνιστεί κόντρα στον Ατρόμητο, τον Πύργο και τη Δάφνη, όλα εκτός έδρας. Βέβαια από τους 7 βαθμούς που έχει η ομάδα του Κλασικού τους 3 τους έχει μαζέψει κόντρα στη Μικρασιατική τον Ατρόμητο και τη Δάφνη.

Τέλος, ο Βαρβασιακός θα πρέπει να δώσει πραγματική μάχη πριν τα πλέι-άουτ , καθώς και στην διάρκεια τους. Ο ΒΑΟ έχει μαζέψει τους 5 πόντους του στα τελευταία 3 παιχνίδια, ενώ άρχισε να έχει καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο μετά τις διορθωτικές μεταγραφές και τη πρόσληψη του νέου προπονητή. Τίποτα δεν θα είναι εύκολο βέβαια αφού θα αντιμετωπίσει στο Στάδιο Πύργο, Κανάρη και Ποσειδώνα και τη Δάφνη στον Δαφνώνα.



 

Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ 2Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ Β


Ο Λαίλαπας θα δώσει 3 παιχνίδια μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας. Ένα παιχνίδι τεράστιας σημασίας κόντρα στον Πανοινούσσιο εκτός έδρας, τον Άτλα Νεοχωρίου εντός έδρας και τον Λέων ως τυπικά φιλοξενούμενος. Μένει να δούμε αν το παιχνίδι με τον Πανοινούσσιο γίνει στο Φαφάλειο η στις Οινούσσες.


Ο Όμηρος, έχει το πλεονέκτημα έναντι του Λαίλαπα ότι θα δώσει 4 παιχνίδια μέχρι το τέλος. Το ένα από αυτά είναι παιχνίδι φωτιά με τον Πανοινούσσιο, εντός έδρας. Στη συνέχεια έχει χρέος να κάνει το 3/3 κόντρα σε Άτλα (εκτός), Λέων και Φάρκαινα (εντός)


Αν και ο Πανοινούσσιος έχει το ίδιο πλεονέκτημα με τον Όμηρο, το πρόγραμμα του είναι αρκετά πιο απαιτητικό. Δίνει δύο πολύ σημαντικά ματς κόντρα στις δύο ομάδες που μοιράζονται  τη 2η θέση – Όμηρο εκτός και Λαίλαπα εντός – και στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Βροντάδο που έχει 12/13 νίκες στο πρωτάθλημα. Τη κανονική διάρκεια θα κλείσει με ένα ακόμα παιχνίδι που κρύβει εκπλήξεις, την Ένωση στο Στάδιο Σέντα.


Στη θέση που κλείνει τη 5άδα βρίσκεται η Καλαμωτή. Το νεανικό σύνολο του Νίκου Κλαδιά, παρά το θετικό ξεκίνημα και τη δεύτερη θέση του πρώτου γύρου στο 2024 έχει 1 νίκη σε 6 παιχνίδια και έπεσε στη 5η θέση. Έχει ευκαιρία όμως να μαζέψει βαθμούς, αφού θα κοντραριστεί με Λέων και Ένωση στο Ισιδωρίδειο και τη Φάρκαινα στο Δημοτικό Στάδιο.

 

ΠΟΙΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΜΠΑΡΑΖ ΣΤΗ Β


Η Ένωση, η οποία βρισκόταν στη 5αδα για όλη τη διάρκεια του πρώτου γύρου, μετά το κακό ξεκίνημα που είχε αλλά και σε συνδυασμό με τις ανοδικές πορείες του Ομήρου του Λαίλαπα και του Πανοινούσσιου βρίσκεται εκτός 5αδας. Με 18 βαθμούς βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, αλλά οι αγώνες με Βροντάδο, Καλαμωτή και Πανοινούσσιο, δυσκολεουν πολύ το όνειρο της ομάδας του Μπογιατζή


Από την άλλη, ο Άτλας που έχει 15 βαθμούς έχει να δώσει 4 παιχνίδια. Όμως, έχει ένα εξίσου δύσκολο πρόγραμμα, με Όμηρο, Λαίλαπα και Πανοινούσσιο. Πριν από αυτά, έχει σε εκτός έδρας αναμέτρηση τη Φάρκαινα.

Comments


bottom of page