top of page
Writer's pictureFanis K

ΑΛΩΣΕ ΤΟΝ ΔΑΦΝΩΝΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΠΛΟ Ο ΚΑΝΑΡΗΣ

Δάφνη-Κανάρης 1-4 Βέντος / Πελαντής, Γεωργίτσης x2, Κουφούδης



Σε μια πολύ παραδοσιακή αναμέτρηση, ανάμεσα σε δύο πολύ ιστορικές ομάδες μίλησε η πιο βαριά φανέλα αλλά και η.. προϊστορία. Ο Κανάρης έχει να ηττηθεί στο πρωτάθλημα από τη Δάφνη εκτός έδρας από τη σεζόν 2013-2014(2-0) και πλέον έχει 8 ματς αήττητο σερί. Με τη σημερινή νίκη φτάνει τις 4 νίκες στον Δαφνώνα, ενώ τα άλλα 4 έχουν μείνει στην ισοπαλία.


Παρά, την αρνητική προϊστορία η Δάφνη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και άνοιξε το σκορ στο 5ο λεπτό με τον Βέντο. Οι γηπεδούχοι, όμως δεν εκμεταλλεύτηκαν το ψυχολογικό «μπουστάρισμα» με το γρήγορο γκολ και ο Κανάρης αντέδρασε. Έτσι στο 18’ ο Πελαντής έκανε το 1-1 με τον Κανάρη να πατάει πολύ καλύτερα στο γήπεδο. Η ομάδα των Νενήτων, που ήταν εξαιρετική αμυντικά, δέχτηκε μια κλασική ευκαιρία στο α’ μέρος με τον Βέντο να αστοχεί εξ’ επαφής από μικρή απόσταση. Μάλιστα, βρήκε και πολύ καλές στιγμές με τον Γεωργίτση να σουτάρει αδύναμα από πολύ πλεονεκτική θέση και τον Φλοριάν να αστοχεί με σουτ στα όρια της μικρής περιοχής. Ο αέρας, προφανώς, δεν άφησε να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο και παρά τις κλασικές ευκαιρίες, οι ομάδες αδυνατούσαν να δημιουργήσουν από ανοιχτό παιχνίδι.


Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ακριβώς όπως το πρώτο με γκολ νωρίς. Μετά από αναμπουμπούλα στη περιοχή της Δάφνης, ο Γεωργίτσης πλάσαρε σε κενή εστία με τους αμυντικούς της Δάφνης να αδυνατούν να διώξουν πάνω στη γραμμή. Μετά το 1-2 ο Κανάρης κλείστηκε περισσότερο στα καρέ του, με τη Δάφνη να γίνεται πιο απειλητική. Ο Κρουσουλούδης, όμως, κράτησε το 1-2 με εξαιρετικές επεμβάσεις, στη κεφαλιά του Θεοδωρίδη από τη μικρή περιοχή, πρώτον και σε διαγώνιο σουτ του Μαθιούδη που βγήκε στη πλάτη της άμυνας. Η αλλαγή του κόουτς Χαβιάρα, έδωσε μεγάλη ώθηση στη δεξία πτέρυγα της Δάφνης, έχοντας μάλιστα δοκάρι σε ανύποπτη φάση. Από το δοκάρι και έπειτα, ο Κανάρης άρχισε να χτυπάει στην κόντρα και με ένα φοβερό σουτ του Γεωργίτση, που έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι της εστίας έκανε το 1-3. Στο 77’ τα πράγματα φάνηκε να δυσκολεύον για τον Κανάρη μετά από την αποβολή του αρχηγού του, Μονίαρου. Ο Κανάρης όμως δεν λύγισε και δέχτηκε μια επικίνδυνη φάση με τον Μιγκέλ να αστοχεί αμαρκάριστος λίγο πίσω από το πέναλτι. Το κερασάκι στη τούρτα έβαλε ο Κουφούδης με ένα φοβερό σουτ από μακρινή απόσταση. Έτσι, ο Κανάρης πήρε μια πολύ σημαντική νίκη, που τον φέρνει στο -3 από τα μπαράζ ενώ η Δάφνη έπεσε στη 4η θέση και το -4 από τη κορυφή     

Comments


bottom of page