top of page
Writer's pictureFanis K

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΥΜΙΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Όλα τα αποτελέσματα της Α’ κατηγορίας και της Β’ κατηγορίας για το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε


Η αυλαία του α’ τοπικού άνοιξε πολύ εντυπωσιακά με 14 γκολ μοιρασμένα σε 2 αγώνες. Είχαμε το 4-3 του εξαιρετικά φορμαρισμένου Ηρακλή Θυμιανών με τον Ατρόμητο και το «ξεμπλοκάρισμα» της Θύελλας με το 0-7 κόντρα στο Κλασικό. Σε αυτό το παιχνίδι ο προπονητής της Θύελλας δοκίμασε νέα πρόσωπα εν’ όψει της δύσκολης συνέχειας. 2 γκολ για Σ. Βασιλάκη και Γκίαλη και από ένα είχαν οι Μπρόυσης και Φαραζογλου. Το 0-5 έγινε με αυτογκολ.


Μετά από το εξαιρετικό αυτό Σάββατο, λίγοι περίμεναν πως η Κυριακή θα είχε ανάλογη δράση (16 γκολ σε 3 αγώνες). Στο Δαφνώνα, ο Κανάρης πέτυχε μεγάλη νίκη με 1-4, ενώ στη Χώρα και στο σημαντικό ματς ανάμεσα σε Μικρασιατική και Βαρβασιακό, οι φίλαθλοι παρακολούθησαν ένα ματς που θα ξεχαστεί γρήγορα. Αν και ο Βαρβασιακός προηγήθηκε η Μικρασιατική βρήκε το γκολ της ισοφάρισης διαμορφώνοντας το τελικό 1-1. Από την άλλη, ένα ματς που θα το μνημονεύουμε για χρόνια είναι η ιστορική ανατροπή του Πύργου κόντρα στον Ποσειδώνα. Η ομάδα του Σταμάτη Ξύδα βρέθηκε να προηγείται με 0-2 στο ημίχρονο με 2 γκολ του Κλήμη, αλλά στην ανάπαυλα υπήρχε ένταση με τους διαιτητές να ζητούν να έρθει η αστυνομία, ώστε να βγουν στον αγωνιστικό χώρο. Το β’ μέρος συνεχίστηκε με μερικά λεπτά καθυστέρηση και ο Τριανταφύλλου φάνηκε να τελειώνει το ματς όταν διαμόρφωσε το 0-3. Σχεδόν άμεσα όμως ο Καπός μείωσε σε 1-3 με εύστοχο πέναλτι και σε συνδυασμό με την αποβολή του Παραδείση, ο Πύργος ψυχώθηκε για τα καλά. Ο Καπός έκανε το 2-3 ευστοχώντας σε 2ο πέναλτι και ο Αλεξανδρίδης έκανε το 3-3. Η ιστορική ανατροπή, ολοκληρώθηκε με υπογραφή του Καπού, σκοράροντας με κεφαλιά από το γέμισμα του Πατελίδα, στη τελευταία επαφή του αγώνα. Έτσι, ο Πύργος συνεχίζει το αήττητο σερί που έχει στο πρωτάθλημα, πηγαίνοντας στα 7 παιχνίδια, δείχνοντας τα δόντια του και στη πρώτη Θύελλα (0-0) αλλά και στην 4η Δάφνη (1-0). Αναμφισβήτητα μαζί με τον Ηρακλή, αποτελούν οι πιο φορμαρισμένες ομάδες του νησιού.   


 

Τα γκολ δεν έλειψαν ούτε από τη Β’ κατηγορία. Ο πρωτοπόρος Βροντάδος νίκησε εύκολα με 4-0 τη, «λαβωμένη» από απουσίες, Καλαμωτή, ξεκινώντας, έτσι, ένα νέο νικηφόρο σερί που θα ήθελε να κρατήσει ως το τέλος.


Μένουμε στο Φαφάλειο, σε ένα όχι τόσο εντυπωσιακό παιχνίδι ανάμεσα σε Λαίλαπα και Ένωση. Η ομάδα του Βροντάδου κέρδισε με 3-0 την Ένωση, που αρχίζει να κατρακυλάει στον βαθμολογικό πίνακα και βρίσκεται πλέον εκτός 5άδας. Ο Λαίλαπας από την άλλη συγκατοικεί με Όμηρο και Πανοινούσσιο (έχει παιχνίδι παραπάνω) στη 2η θέση με 21 βαθμούς. Τα γκολ πέτυχαν οι Φιστές και Ζαννίκος στο α΄ μέρος και ο Τζαφέρι στο β’. Στα Θυμιανά ο Άτλας νίκησε τον Λέων με 1-0 χάρις σε γκολ του Βατάκη. Στο Φαφάλειο και πάλι ο πολύ ανεβασμένος Πανοινούσσιος έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στην ουραγό Φάρκαινα. Το τελικό 7-0 διαμόρφωσαν οι Βελίδης και Φόρσος με 2 γκολ έκαστος, ο Χριστοφάκης και ο Νιάκας καθώς και ένα αυτογκόλ. Το 0 στην εστία κράτησε ο Πασβάντης, ο οποίος απέκρουσε πέναλτι.  


 

Comments


bottom of page