top of page
Writer's pictureFanis K

ΑΓΩΝΕΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ – ΣΤΗ Β’ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ

Με τα μπαράζ να απέχουν 3 αγωνιστικές και τις ομάδες να προετοιμάζονται να δώσουν αρκετά ματς μεγάλης σημασίας σε σύντομο χρονικό διάστημα σε Α’ κατηγορία και Β’ κατηγορία.


Η 16η αγωνιστική ανοίγει την αυλαία της με την αναμέτρηση ανάμεσα σε Θύελλα Χαλκειού και Ατρόμητο Αγίου Γεωργίου το Σάββατο στις 15:30 στο Στάδιο. Η Θύελλα θέλει να επιστρέψει στις νίκες στο πρωτάθλημα μετά το 0-0 με τον Κανάρη και να διατηρηθεί στη πρώτη θέση, ανεξαρτήτως των άλλων αγώνων. Οι κάτοχοι του τίτλου, δεν έχουν τις πιθανότητες  μαζί τους ώστε να μπουν στα μπαράζ και θέλουν να κλείσουν τη κανονική περίοδο με τον καλύτερο τρόπο.


Την ίδια ώρα στο Δαφνώνα, η Δάφνη μετά τη τεράστια νίκη που έκανε μέσα στα Καρδάμυλα, έχει να αντιμετωπίσει τον αξιόμαχο Βαρβασιακό. Ένα παιχνίδι που σίγουρα κρύβει εκπλήξεις, με τις 2 ομάδες να χρειάζονται οπωσδήποτε θετικό αποτέλεσμα.


Η Κυριακή, έχει 3 παιχνίδια που ξεκινούν στις 15:00. Στο Δημοτικό Στάδιο η Μικρασιατική μπορεί να κάνει άλμα παραμονής κόντρα στο Κλασικό. Η διαφορά ανάμεσα στις 2 ομάδες είναι 10 πόντοι και η ομάδα της Μικρασιατικής έχει μομέντουμ μετά το 2-1 με τον Ηρακλή. Από την άλλη το Κλασικό ψάχνει τους πρώτους του πόντους από το 0-0 με τη Δάφνη (στις 17/12).


Στα Νένητα, η ιστορική ομάδα του Κανάρη θα υποδεχτεί τον Ποσειδώνα, ο οποίος ψάχνει αντίδραση μετά τις 2 σερί ήττες που είχε (συν μια αν μετρήσουμε το μεσοβδόμαδο ματς με τον Ηρακλή). Η ομάδα του Σταμάτη Ξύδα που θέλει να μείνει στο -1 από τη Θύελλα και να διατηρηθεί στο +1 από τη Δάφνη, θα έχει ένα πολύ δύσκολο έργο. Όχι μόνο επειδή ο Κανάρης έχει 8 ματς αήττητο σερί στο πρωτάθλημα, αλλά επειδή υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η ομάδα των Νενήτων (αν νικήσει προφανώς) θα φτάσει τους 24 βαθμούς και οι 2 ομάδες που έχουν 26 βαθμούς παίζουν μεταξύ τους (Πύργος και Ηρακλής). Έτσι με ενδεχόμενή νίκη η ομάδα του Κανάρη μπαίνει για τα καλά στο κυνήγι της 5άδας.


Στο Πυργί θα διεξαχθεί η αναμέτρηση  ανάμεσα στις 2 πιο φορμαρισμένες ομάδες του νησιού αυτή τη στιγμή. Πύργος και Ηρακλής, δίνουν ένα σημαντικό παιχνίδι για να μείνουν ταυτόχρονα κοντά στη πρώτη θέση, αλλά για να μην κινδυνέψουν και από τον Κανάρη. Πάντως είναι ένα παιχνίδι  που έχει μεγάλο βαθμολογικό και αγωνιστικό ενδιαφέρον

 


Στη Β’ τοπική το Σάββατο στις 1530 στο Φαφάλειο είναι η μάχη των ουραγών. Λέων (4 βαθμοί) και Φάρκαινα (0 βαθμοί) θα δώσουν μια ανούσια βαθμολογικά αναμέτρηση, με το ενδιαφέρον, όμως να στρέφεται αποκλειστικά στο γήπεδο.


Τη Κυριακή στις 12:00, στο Ισιδωρίδειο η Καλαμωτή θα αντιμετωπίσει την Ένωση. Η Καλαμωτη θέλει να εξασφαλίσει τη παρουσία της στα μπαράζ με νίκη, ενώ η ομάδα της Λαγκάδας-Συκιάδας θέλει να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητές της.

Στα Θυμιανά, ο Άτλας, που βρίσκεται στην ίδια μοίρα με την Ένωση, θα αντιμετωπίσει τον 2ο Όμηρο, που θέλει να πάρει μεγαλύτερη διαφορά από τους διώκτες του.


Το μεγαλύτερο ματς θα γίνει αναμεσά σε Πανοινούσσιο και Λαίλαπα στις 12΄00 στο νησί των Οινουσσών. Με τις 2 ομάδες να βρίσκονται στους 21 πόντους η αναμέτρηση θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στη πορεία των ομάδων πριν και στη διάρκεια των μπαράζ.


Ρεπό κάνει ο Βροντάδος

Comments


bottom of page