top of page
Writer's pictureFanis K

ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΙΝ ΤΑ ΜΠΑΡΑΖ - ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΕ Α ΚΑΙ Β ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Όλοι οι αγώνες για τη 17η αγωνιστική σε Α κατηγορία και Β κατηγορία.


 Η αγωνιστική δράση στο Α’ τοπικό θα ξεκινήσει με 2 αγώνες το Σάββατο στις 15:30. Στο Πυργί, ο Πύργος έχει ευκαιρία να κλείσει θέση στη 5άδα αν νικήσει το Κλασικό. Από την άλλη το Κλασικό, που έρχεται μετά από θετικό αποτέλεσμα με τη Μικρασιατική (2-2), θα προσπαθήσει να πάρει ό,τι μπορεί για να μειώσει τη διαφορά απο την 8η θέση.


Στα Θυμιανά, ο Ηρακλής θα υποδεχτεί τη Δάφνη, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση. Ο Ηρακλής, ετοιμάζεται για την αναμέτρηση, έχοντας 2 παιχνίδια χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, κάτι που έχει να γίνει απο τις 16/12. Είχε, όμως ενδιάμεσα απο τα 2 αυτά παιχνίδια τη νίκη-πρόκριση κόντρα στον Ποσειδώνα, που του έδωσε μεγάλη ψυχολογική ώθηση. Σε καλή ψυχολογία βρίσκεται και η ομάδα της Δάφνης, η οποία παρά ένα αρνητικό σερί 4 αγώνων, ανέκαμψε και, έτσι επέστρεψαν τα χαμόγελα στον Δαφνώνα. 

 

Τη Κυριακή, στον Άγιο Γεώργιο, ο Ατρόμητος θα αντιμετωπίσει τη Μικρασιατική, σε μία αναμέτρηση, χωρίς μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού και οι 2 βρίσκονται αρκετά πάνω απο τη ζώνη του υποβιβασμού (Ατρόμητος 20 βαθμοί, Μικρασιατική 18 βαθμοί, Κλασικό 8 βαθμοί). Σέντρα στις 15:30 .


Στο Δημοτικό Στάδιο, θα διεξαχθεί μια αρκετά δυνατή αναμέτρηση ανάμεσα σε Βαρβασιακό και Κανάρη Νενήτων. Ο Βαρβασιακός μας έχει συνηθίσει να μπαίνει δυνατά στα παιχνίδια και να αγχώνει από νωρίς τους αντιπάλους του. Δεν έχει διάρκεια αυτή η πίεση που βάζει, με αποτέλεσμα να έχει να κερδίσει απο τη 12η αγωνιστική. Πολύ ενδιαφέρον είναι το γεγονός οτι στον 2ο γύρο δεν εχει ανοίξει το σκορ μονο σε ένα παιχνίδι (το 0-2 με τη Θύελλα). Δεν θα έχει έυκολο έργο, η ομάδα του Γιοβανάκη, αφού ο Κανάρης, αποτελεί την ομάδα με το μεγαλύτερο αήττητο σερί στο νησί, αυτή τη στιγμή (9 παιχνίδια - τόσα έχει και ο Πύργος). Επιπλέον, μετά την τεράστια νίκη του επι του Ποσειδώνα, βρίσκεται στο -2 απο τα μπαράζ και αντιμετωπίζει τον Ηρακλή τελευταία αγωνιστική. 


Η Κυριακή μας επιφυλάσσει άλλη μια πολύ δυνατή αναμέτρηση, αυτή ανάμεσα σε Ποσειδώνα και Θύελλα Χαλκειού. Η ομάδα των Καρδαμύλων, περνάει δύσκολο φεγγάρι, έχοντας 4 συνεχόμενες ήττες. Ο Σταμάτης Ξύδας, θα προσπαθήσει για ένα ακόμα παιχνίδι να οδηγήσει τον Ποσειδώνα στον δρόμο της νίκης. Θα έχει όμως ένα πολύ δύσκολο έργο, αφόυ η πρωτοπόρος Θύελλα θα είναι η αντίπαλος του. Σε συνδυασμό με το πρόγραμμα, η Θύελλα θα προσπαθήσει να ξεφύγει απο τη 2η και τη 3η θέση και να πάρει σημαντική διαφορά, πριν τα μπαράζ. 

 


Στη Β’ κατηγορία, η αυλαία θα ανοίξει στη Καλλιμασιά, στις 15:30 με τον Όμηρο ν υποδέχεται τον Λέων Αφροδισίων. Η ομάδα της Καλλιμασιάς, που διανύει έναν εξαιρετικό 2ο γύρο, θα κλειδώσει τη 2η θέση και θα μπει στα μπαράζ με ψυχολογικό και βαθμολογικό αβαντάζ.  


Στις 12:00 στο Φαφάλειο ο Λαίλαπας θα αντιμετωπίσει τον Άτλα, με την ομάδα απο τα Λειβάδια να θέλει να μειώσει, όσο περισσότερο γίνεται τη διαφορά απο τη 2η θέση και το εισιτήριο της ανόδου. Ο Άτλας, απο την άλλη παίζει το τελευταίο του χαρτί, χρειάζεται όμως το 2/2 για να τερματίσει στη 5άδα (και αυτό δεν θα είναι αρκετό απο μόνο του). 


Στο Δημοτικό Στάδιο, την ίδια ώρα η Καλαμωτή, ως φιλοξενούμενη θα δώσει το τελευταίο της παιχνίδι στη κανονική διάρκεια κόντρα στην Φάρκαινα. Με τη νίκη να είναι μονόδρομος, η ομάδα απο τα νοτιόχωρα, θα έχει και μια βδομάδα επιπλέον απο τις άλλες ομάδες, να προετοιμαστεί για τα μπαράζ 


Το μεγάλο ντέρμπι, είναι αυτό ανάμεσα σε Πανοινούσσιο και Βροντάδο. Η πολύ φορμαρισμένη ομάδα των Οινουσσσών, θέλει να παραμείνει στον δρόμο των νικών, όμως αυτό δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Η ομάδα του Βροντάδου συνεχίζει αήττητη και θα προσπαθήσει να επιστρέψει στη Χίο το μεσημέρι της Κυριακής με θετικό αποτέλεσμα απο ένα πολύ δύσκολο γήπεδο. 


Ρεπό θα κάνει η ΑΣΛΣ Ένωση. 


Comments


bottom of page