top of page
Writer's pictureFanis K

ΔΑΓΚΩΣΕ ΣΑΝ… ΛΥΚΟΣ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΣΑ Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ

Μικρασιατική-Ηρακλής 2-1 Φαφαλιός, Κούτικας / Σαμιώτης


Ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, ανάμεσα σε 2 ομάδες που «καιγόντουσαν» για το αποτέλεσμα. Η Μικρασιατική έκανε μια μεγάλη ανατροπή, κόντρα στο φαβορί της αναμέτρησης Ηρακλή.




Η ομάδα του Γιάννη Λύκου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πήρε αρκετές πρωτοβουλίες στο ξεκίνημα. Πριν το 10’ είχε δοκάρι από δυνατό σουτ του Φαφαλιού, με τον αρχηγό της Μικρασιατικής να έχει άλλη μια ευκαιρία με τον Σιωπίδη να αποκρούει εντυπωσιακά. Στη συνέχεια ο Ηρακλής, πήρε μέτρα στο γήπεδο, πήρε κατοχή, χωρίς να δημιουργήσει τη κλασική ευκαιρία που θα έφερνε το γκολ. Απείλησε με τον Αφενδή, όταν αυτός μπήκε στη περιοχή, αλλά το γύρισμα του δεν βρήκε συμπαίχτη του. Το πρώτο ημίχρονο ήταν μια μάχη στο κέντρο ανάμεσα στις 2 ομάδες, οι οποίες είχαν τα καλά τους σημεία, χωρίς να ανοίξουν το σκορ.


Το δεύτερο ημίχρονο, αποτελούταν (όπως και το πρώτο) από δυνατές μονομαχίες και χρειαζόταν η ατομική πρωτοβουλία για να έρθει το γκολ. Έτσι προήλθε και το 0-1 του Ηρακλή, αφού ο πρώτος σκόρερ της ομάδας (και του πρωταθλήματος) Χρήστος Σαμιώτης άνοιξε το σκορ μετά από εξαιρετική πάσα στη πλάτη της άμυνας της Μικρασιατικής. Ο επιθετικός του Ηρακλή, άφησε τη μπάλα να σκάσει μπροστά του και με ένα πολύ ψύχραιμο πλάσε έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία της εστίας του Νομικού. Δέκα λεπτά αργότερα, γύρω στο 70’ της αναμέτρησης, ο Φαφαλιός ισοφάρισε σκοράροντας με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Η Μικρασιατική κέρδισε το ματς όταν μετά από φάση διαρκείας ο Κούτικας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σιωπίδη, που στον πρώτο χρόνο έκανε εξαιρετική επέμβαση και το δοκάρι ουσιαστικά έστρωσε τη μπάλα στον αμυντικό της Μίκρας. Το φινάλε της αναμέτρησης ήταν για γερά νεύρα με την ομάδα των Θυμιανών να ψάχνει απεγνωσμένα το 2-2. Εξαιρετικός στάθηκε για ακόμη μια αναμέτρηση ο τερματοφύλακας της Μικρασιατικής Νίκος Νομικός, που στο τέλος κράτησε το 2-1. Γενικά πάντως, δεν ήταν λίγες οι φορές που απειλήθηκε η εστία του από τα κόρνερ του Ηρακλή.



το γκολ-φαουλ του Φαφαλιού για το 1-1


Πλέον η Μικρασιατική στρέφει το ενδιαφέρον της σε ένα πολύ σημαντικό ματς με το Κλασικό, ενώ ο Ηρακλής έχει μέχρι την Τρίτη ώστε να προετοιμαστεί για το ματς κυπέλλου με τον Ποσειδώνα.        

Comments


bottom of page